Голова ОБСЄ Лінде приїде до України 19 січня. Під час візиту вона відвідає Донбас

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Новообрана очільниця ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде перебуватиме в Україні з робочим візитом 19—20 січня.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

«Саме Україна стане першою країною, яку Анн Лінде відвідає з візитом як голова ОБСЄ, що підкреслює пріоритетне значення нашої держави на порядку денному ОБСЄ у 2021 році. В рамках візиту Анн Лінде проведе в Києві переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою», — наголосили в МЗС.

Лінде та Кулеба обговорять ситуацію з безпекою на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, зусилля щодо мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, підтримку діяльності ОБСЄ, а також двосторонні українсько-шведські відносини, подальше збільшення обсягів торгівлі та інвестицій, взаємодію України та Швеції в міжнародних організаціях.

Окрім цього, очільниця ОБСЄ відвідає разом із міністром закордонних справ України зону проведення Операції обʼєднаних сил на Донбасі, де особисто ознайомиться з діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії РФ проти України.

  • Швеція розпочала своє річне головування в ОБСЄ 1 січня 2021 року. Нова голова Організації, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде заявила, що зосередить свої зусилля на захисті порядку європейської безпеки, вирішенні затяжних конфліктів і зміцненні демократії та гендерної рівності. Серед пріоритетів вона назвала українське питання, ситуацію в Білорусі та Нагірному Карабаху.