У «Євросолідарності» заявили про перемогу свого кандидата на виборах у Борисполі. Секретар міськради — другий

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко заявив про перемогу кандидата від своєї політсили Володимира Борисенка на виборах мера Борисполя, які відбулися 17 січня. Про це він повідомив у Facebook.

«Вітаю з переконливою перемогою кандидата від «Євросолідарності» Володимира Борисенка. Коли «слуги» обʼєднуються з ОПзЖ, борючись проти представника ЄС, результат очікуваний. Борисенко випередив владного кандидата на понад півтори тисячі голосів», — написав Порошенко.

У «ЄС» зазначили, що за попередніми даними Борисенко отримав 28% голосів і випереджає найближчих конкурентів на 8%. Другий, за даними «ЄС», — чинний секретар міськради, самовисуванець Владислав Байчас, про підтримку якого як єдиного кандидата домовилися раніше чотири політсили: «Слуга народу», «Батьківщина», «Наш край» та ОПзЖ.

Зазначимо, на жовтневих виборах Борисенко теж балотувався в мери Борисполя від «Євросолідарності», натомість пройшов у міськраду депутатом.

Раніше він двічі балотувався до парламенту: у 2019-му — як самовисуванець на 98-му окрузі Київської області, а у 2014-му — від «Народного фронту», але програв. У 2012 році Борисенко очолив партосередок «Фронту змін», а перед тим, на виборах у 2010 році пройшов депутатом Бориспільської міськради за списком цієї політсили.