У трьох містах України відбуваються вибори мерів. Поліція фіксує порушення

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Броварах, Борисполі та Новгороді-Сіверському відбуваються повторні вибори міських голів. У Борисполі та Новгороді-Сіверському вибори призначили у звʼязку із смертю кандидатів, які набрали найбільше голосів на виборах 25 жовтня 2020 року, а у Броварах повторні вибори призначив суд.

Як повідомляє «ЧЕСНО», в Броварах на виборчій дільниці № 232 поліція зафіксувала ознаки «сітки» — невідома жінка позначала прізвища виборців на аркуші паперу, її затримала поліція.

Також на цій ділянці затримали чоловіка, який фотографував свій бюлетень. Крім цього, на ділянці не опломбовані виборчі урни.

Факти фотографування бюлетенів зафіксовані і в Борисполі — на 193 і 213 дільницях.

Поліція Київської області повідомляє, що поки надійшло 24 повідомлення про порушення виборчого законодавства. Вже складено 8 адміністративних протоколів. Також у Броварах затримали пʼятьох жителів Києва, які змінили місце реєстрації та незаконно проголосували на одній з виборчих дільниць.

  • Вибори до міськради і мера Броварів суд визнав незаконними, оскільки була розкрита таємниця голосування. Згідно з даними ЦВК, чинний мер Ігор Сапожко тоді набрав 44,07%, а його опонент від партії «Слуга народу» Дмитро Ратніков — 13,37%.
  • Вибори в Борисполі і Новгороді-Сіверському були призначені після смерті переможців — Анатолія Федорчука та Олега Бондаренка.