В Україні хочуть позбутися старих маршруток. У Раді зареєстрували законопроєкт

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Україні хочуть позбутися старих маршруток. У Раді зареєстрували законопроєкт

Wikipedia

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який має покінчити зі старими маршрутками у міському транспорті. Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив у Facebook.

Прийняття цього законопроєкту дасть можливість вимагати від перевізників якості та залишити в минулому «старі та рoзвалені автобуси», а також встановити трекери та валідатори для електронної оплати.

Також міста самі зможуть визначати ціну та платити за кілометри, які обслужено.

«Цим ми закінчуємо дискримінацію пільговиків, адже перевізник вже отримує гроші за кілометри. Ключове слово — кілометри, а не «зібрані гроші з пасажирів», — пояснив Криклій.

Окрім цього, у законопроєкті пропонують проводити конкурси на маршрути та закуповувати транспортну послугу через ProZorro. Таким чином хочуть гарантувати чесну конкуренцію.

  • Міністерство економіки та торгівлі закликає Київську міську адміністрацію переглянути рішення про придбання в лізинг 200 автобусів виробництва Мінського автозаводу (Білорусь). Відомство також закликає КМДА провести тендер на закупівлю автобусів з обовʼязковим залученням вітчизняних виробників.