Мінекономіки закликало Київ відмовитися від придбання 200 автобусів у Білорусі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінекономіки закликало Київ відмовитися від придбання 200 автобусів у Білорусі

maxiwell83 / Flickr

Міністерство економіки та торгівлі закликає Київміськадміністрацію переглянути рішення про придбання в лізинг 200 автобусів виробництва Мінського автозаводу (Білорусь).

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Відомство також закликає КМДА провести тендер на закупівлю автобусів з обовʼязковим залученням вітчизняних виробників. Крім того, у міністерстві опрацьовують питання «врегулювання на законодавчому рівні неможливості повторення такої ситуації».

Мінекономіки підкреслило, що в умовах пандемії та економічної нестабільності, коли весь світ дотримується принципів здорового протекціонізму, такі ситуації є неприпустимими.

  • Наприкінці липня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за проєкт закону про зміну правил державних закупівель, що зобовʼязує надавати перевагу продукції, виробленій в Україні. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що законопроєкт не відповідає Угоді про асоціацію з ЄС і потребує змін.
  • За рік до того президент Володимир Зеленський у телефонній розмові закликав мера Києва Віталія Кличка розрахуватися з «Південмашем» за поставлені столиці трамваї та заявив, що «Південмашу» нібито не дають брати участь у тендері на постачання трамваїв Києву.