Зять Медведчука очолив найбільшу електромережеву компанію Росії. Що про нього відомо?

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зять Медведчука очолив найбільшу електромережеву компанію Росії. Що про нього відомо?

Зять глави політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука — Андрій Рюмін — став виконувачем обов’язків глави російської компанії «Россети». Про це повідомили у пресслужбі самої компанії.

Рішення ухвалила рада директорів. Там зазначається, що його попередник Павло Лівінський припинив повноваження через перехід на посаду директора новоствореного департаменту енергетики апарату уряду Росії.

«Россети» є найбільшою електромережевою компанією Росії. В її складі 35 дочірніх підприємств, а у компанії працює понад 217 тисяч осіб. Контролюючим акціонером є держава в особі Федерального агентства з управління держмайном Росії, що володіє 85,3% часткою в статутному капіталі.

Що відомо про Рюміна?

Йому 40 років. З 2018 року був главою публічного акціонерного товариства «Россети Ленэнерго». До цього, як і Лівінський, працював в «Обʼєднаній енергетичній компанії» (другій за розміром мережевій організації в Московському регіоні) — спочатку заступником гендиректора з 2011 року, а в 2013 році — головою.

У період з 2014 по 2016 роки займався бізнесом, яким саме не повідомляється. Проте згодом, у листопаді 2018 року, як писали журналісти «Схем», Рюмін став співзасновником компанії «Прайм-Інвест», яка займається покупкою і продажем власного нерухомого майна, та бізнес-партнером великого російського забудовника Павла Тьо.

Рюмін також є членом опікунської ради клубу «Спорт-Правопорядок» у Санкт-Петербурзі, куди також входить і давній друг Путіна Василь Шестаков.

Рюмін і донька Медведчука Ірина одружилися у 2006 році. Тоді про нього було відомо небагато. Зокрема, Нестор Шуфрич, який, за даними ЗМІ, був на весіллі, лише міг сказати, що Рюмін — із професорської родини.