Прокуратура повернула у власність Києва землю на Трухановому острові. ЗМІ повідомляли, що її захопила охорона Медведчука

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

3 листопада Господарський суд Києва у повному обсязі задовольнив позов прокуратури про повернення громаді міста земельної ділянки на Трухановому острові, вартістю 25 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Прокуратура встановила, що юридична особа незаконно зайняла та використовувала землю комунальної форми власності без необхідних документів – рішення КМДА чи відповідного договору. На землі площею 1, 16 га встановили паркан та звели низку будівель і споруд. Доступ на територію обмежили, туди не впускали і працівників органів місцевого самоврядування. Через ці факти прокуратура у 2019 році звернулася до суду з позовом про повернення землі.

Що це за земельна ділянка?

Йдеться про понад 11 тисяч кв. м на території Труханового острова, які, за даними журналістів Bihus.info, захопили соратники співголови «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука з приватного охоронного агентства «Шторм». Там вони облаштували базу, перекривши доступ до Дніпра.

Власники фірми Іван Бойченко і Віктор Чорний. Останній є однопартійцем Медведчука і разом з ним зайшов у парламент у складі ОПзЖ. «Шторм» протягом останніх років займається охороною Медведчука, його дружини — телеведучої Оксани Марченко і цілого ряду їхніх об’єктів нерухомості по всій країні.