На військовому параді в КНДР показали нові балістичні ракети. У Кім Чен Ина їх назвали «найпотужнішою зброєю у світі»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
На військовому параді в КНДР показали нові балістичні ракети. У Кім Чен Ина їх назвали «найпотужнішою зброєю у світі»

KCNA

У Північній Кореї пройшов масштабний військовий парад з нагоди завершення восьмого з’їзду правлячої Трудової партії. На заході вперше показали новий тип балістичних ракет, що запускаються з підводних човнів, повідомляє BBC.

Захід відбувся на центральній площі Пхеньяну ввечері 14 січня. У ньому брав участь диктатор Кім Чен Ин, який спостерігав за парадом разом з високопосадовцями.

На зображеннях, опублікованих північнокорейським держагентством KCNA, видно принаймні чотири великі чорно-білі ракети, які провезли повз натовп.

KCNA

У агентстві їх назвали «найпотужнішою зброєю» та зазначили, що вони «виїжджали на площу одна за одною, переконливо демонструючи міць революційних збройних сил».

Reuters вказує, що може йтися про ракети Pukguksong-5 — модернізовану версію Pukguksong-4, продемонстровану в жовтні на військовому параді з нагоди 75-річчя Трудової партії.

Напередодні, під час зʼїзду партії Кім Чен Ин назвав США «найбільшим ворогом» і визнав майже повний провал пʼятирічного плану економічного розвитку Північної Кореї.

  • У липні американський телеканал CNN оприлюднив супутникові знімки раніше невідомого заводу в КНДР, який продовжує працювати і, найімовірніше, виготовляє ядерні боєголовки.
  • У серпні стало відомо, що Північна Корея не згорнула свою ядерну програму і продовжує розробляти ядерну зброю. Деякі держави, спираючись на дані розвідки, вважають, що КНДР створила мініатюрні ядерні боєголовки, якими можна озброїти балістичні ракети.
  • Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин делегував частину обовʼязків своїм помічникам, зокрема сестрі Кім Йо Чжон, яка очолює партійний відділ пропаганди. Про це стало відомо від розвідки Південної Кореї.