Кім Чен Ин уперше не записував телезвернення до жителів країни з нагоди Нового року. Натомість написав лист

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин уперше не звертався до жителів країни з традиційним телевізійним зверненням, натомість — оприлюднив вітальний лист, написаний від руки. Його поширило Центральне телеграфне агентство, повідомляє Reuters.

Диктатор подякував співгромадянам за «незмінну» довіру і підтримку партії навіть у «тяжкі часи». «У новому році я теж буду багато працювати, щоб раніше настала нова ера, в якій збудуться ідеали і бажання нашого народу […] Ще раз клянусь, що я завжди залишуся вірним великим людям», — йдеться в листі.

Кім Чен Ин з 2011 року, відколи прийшов до влади після смерті свого батька, вперше вітає північнокорейців таким листом, а не під час особистого телезвернення. Під час вітань він розповідав про плани країни на наступний рік.

Відзначення нового року у країні відбулося на головній площі столиці Пхеньяну. Туди вийшли тисячі громадян, щоб подивитися концерт та феєрверк. Усі вони були в масках, але дистанції не дотримувалися. Хоча офіційно в КНДР не зареєстровано жодного випадку інфікування коронавірусом.

На сцені, прикрашеній великими цифрами «2021», артисти виконували патріотичні пісні зі словами «Слава генералу Кім Чен Ину» і «Мені найбільше подобається моя країна».

ЗМІ зазначають, що цього року святкування було скромнішим та менш масштабним, аніж у попередні роки. Опівночі диктатор разом з делегатами партії відвідав могили свого батька та діда.

Японські журналісти підрахували, що у 2020 році Кім Чен Ин зʼявлявся на публіці лише 53 рази — це мінімум за час його перебування при владі.

  • Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин делегував частину обовʼязків своїм помічникам, зокрема сестрі Кім Йо Чжон, яка очолює партійний відділ пропаганди. Про це стало відомо від розвідки Південної Кореї.
  • У квітні цього року, коли Кім Чен Ин зник із поля зору державних медіа та зʼявилися чутки про його хворобу чи смерть, японська газета Yomiuri з посиланням на власні джерела назвала Кім Йо Чжон наступнинецю диктатора.