Лідер КНДР Кім Чен Ин визнав, що країна майже провалила план економічного розвитку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Лідер КНДР Кім Чен Ин визнав, що країна майже провалила план економічного розвитку

Pyeongyang Press Corps / Pool / Getty Images

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин визнав майже повний провал пʼятирічного плану економічного розвитку країни. Про це він заявив на відкритті зʼїзду Трудової партії, повідомляє Deutsche Welle.

Майже в жодному секторі економіки не досягли цілей.

«Термін пʼятирічної стратегії економічного розвитку закінчився минулого року, але результати з більшості напрямів абсолютно не відповідали нашим цілям», — сказав Кім Чен Ин.

При цьому минулі пʼять років він назвав «безпрецедентними» і «найгіршими з гірших» для країни.

Кім Чен Ин зазначив, що необхідно ретельно проаналізувати помилки, яких припустилися. Водночас він відзначив «блискучі успіхи» Трудової партії і народу КНДР, який під час пандемії коронавірусу «рішуче долав труднощі». Зазначимо, що у країні досі офіційно немає жодного підтвердженого випадку коронавірусу.

Очікується, що на партійному зʼїзді ухвалять наступний пʼятирічний економічний план. Також мають затвердити нову політичну лінію щодо США та Південної Кореї.

  • Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин делегував частину обовʼязків своїм помічникам, зокрема сестрі Кім Йо Чжон, яка очолює партійний відділ пропаганди. Про це повідомила розвідка Південної Кореї.