Дорога, освітлення і велоінфраструктура. КМДА хоче провести капітальний ремонт Хрещатика

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Київ цього року готується до капітального ремонту і завершення низки інфраструктурних проєктів. Особлива увага — до капітального ремонту центральної вулиці Хрещатик.

Як повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Густєлєв, щодо Хрещатика зараз розробляється проєктна документація.

Під час робіт відремонтують інженерні мережі (колектор дощової каналізації та комунікаційний колектор), замінять покриття тротуарів і доріг, а також відремонтують мережі зовнішнього освітлення. Також планується нове озеленення і ремонт системи зрошення.

На Хрещатику зʼявляться додаткові наземні пішохідні переходи — на перетинах з вулицями Прорізною і Михайлівською. Також проєкт передбачає створення велоінфраструктури.

«Є кілька варіантів: велосмуги на проїжджій частині та велодоріжки на тротуарі. На сьогодні остаточне рішення ще не ухвалили. У цьому питанні не тільки автовласники і пішоходи мають полярні думки, але й у представників велоспільноти відсутнє єдине бачення. Тому це питання ще відкрите», — повідомив Густєлєв.