Суд у Дніпрі виправдав двох колишніх керівників місцевої міліції. Їх звинувачували в організації тітушок під час Євромайдану

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Суд у Дніпрі виправдав колишніх керівників міліції міста та області від звинувачень в організації тітушок під час Революції гідності — заступника начальника міського управління міліції Сергія Хуторного і заступника начальника міліції в області Сергія Третьякова.

Про це повідомляє «Судовий репортер», посилаючись на рішення суду від 6 січня.

26 січня 2014 року відбувся конфлікт між учасниками мирної ходи на підтримку Євромайдану і так званими тітушками, які, озброєні палицями і газовими балончиками, забарикадувались у дворі і приміщеннях облдержадміністрації. За версією обвинувачення, тітушок на території ОДА розмістило саме керівництво поліції. Зокрема, їм організували безкоштовне харчування в їдальні працівників ОДА.

Тоді у результаті провокацій і зіткнень тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали 28 осіб.

Під час слідства допитали близько трьох десятків осіб. Очевидці розповідали, що тітушки були у дворі, за парканом, і міліція не давала протестувальникам до них підійти. Також, за словами свідків, працівники міліції реагували на дії тітушок байдуже і людей не захищали.

Але, на думку суду, свідки не підтвердили, що саме Хуторний і Третьяков керували тітушками та направляли їхні дії.