Суд виправдав екссуддю Кицюка, який виносив вироки учасникам Майдану

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Шевченківський райсуд Києва виправдав колишнього суддю Печерського райсуду Віктора Кицюка, який під час Революції гідності судив учасників «Автомайдану» і з 2016 року перебував під слідством у справі завідомо неправосудні рішення (ст. 375 КК).

Про це повідомив учасник «Автомайдану», член правління адвокаційного центр DEJURE Роман Маселко.

«Фінальний акт з трагікомедії правосуддя під назвою «Виправдати Кицюка будь-якою ціною». Суддя зачитує виправдувальний вирок судді Кицюку. Прокурор навіть не прийшов», — написав він.

Як повідомляє «5 канал», напередодні адвокати сімей Небесної сотні заявили, що справа Кицюка стала дуже швидко просуватися і її слухають майже щотижня без залучення постраждалих. Вони вважають, що поспіх повʼязаний із червневим рішенням Конституційного суду про скасування кримінальної відповідальності за неправосудні рішення, яке набирає чинності з 12 грудня.

При цьому вони зазначили, що Кацюк домагається саме виправдувального вироку, оскільки він може розраховувати на багатомільйонні компенсації і відновлення на посаді. Закриття справи йому «прибуток» не дає.

Адвокати зверталися з листом до генпрокурора Ірині Венедіктової щодо дій прокурорів у цій справі. Вони вважають, що обвинувачі підіграють Кицюку, не приходячи на засідання.