Зеленський дозволив відправити до Косова двох українських військових

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський дозволив відправити до Косова двох українських військових

SUHEJLO / Wikipedia

Президент Володимир Зеленський дозволив відправити двох українських військових для участі в миротворчій місії ООН в Косові.

Про це йдеться у відповідному указі.

«Направити до Республіки Сербія для участі України в місії Організації Об’єднаних Націй у справах тимчасової адміністрації в Косові національний персонал із числа військовослужбовців Збройних сил України загальною чисельністю до двох осіб», — йдеться в указі.

Зазначається, що Зеленський ухвалив це рішення на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони та відповідно до закону про участь України в міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки.

Український контингент у Косові

Зʼєднання Збройних сил України у складі міжнародних сил під керівництвом НАТО, що діють на території Косова з 1 вересня 1999 року. Його мета — досягти миру та стабільності в регіоні проведення миротворчої операції.

На початку операції був створений польсько-український миротворчий батальйон «УкрПолбат», проте згодом український компонент батальйону вивели та переформували в самостійний підрозділ «Національний контингент у Косові». За весь час на миротворчій службі побували близько 1 300 українських військових, з них 5 загинули, а 26 отримали поранення.