В Італії надзвичайний стан продовжать до 30 квітня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Італії надзвичайний стан продовжать до 30 квітня

KONTROLAB / Contributor

Уряд Італії має намір продовжити надзвичайний стан через коронавірус до 30 квітня. Про це заявив міністр охорони здоровʼя країни Роберто Сперанца, передає Ansa.

«Коли всі показники [щодо захворюваності] погіршуються одночасно, ми змушені вжити нових заходів, і уряд вважає продовження надзвичайного стану до 30 квітня неминучим», — заявив Сперанца.

У країні знову зростає захворюваність та збільшується число пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії.

Режим НС дає широкі повноваження як національному уряду, так і регіональній владі. Всі основні рішення, повʼязані з пандемією приймаються урядом Італії без затвердження у парламенті. Регіональній владі дозволено вводити місцеві обмеження.

Зазначимо, що в Італії вже стартувала кампанія вакцинації. Медики використовують препарат від компаній Pfizer і BioNTech.

Уперше режим надзвичайного стану уряд Італії ввів 31 січня 2020 року — коли пандемія тільки набирала обертів.

  • Італія першою у Європі стикнулася із масовим поширенням коронавірусу. Найбільше постраждали північні регіони країни. Темпи поширення хвороби були найшвидшими в Європі, а смертність була доволі високою. Увесь 2020 рік в Італії було найбільше зафіксованих випадків зараження коронавірусом у Європі, але під кінець року її обігнали Франція та Велика Британія.
  • Станом на 13 січня країна перебуває на 8 місці у списку країн за кількістю виявлених випадків ковіду. Загалом там з початку пандемії хворобу діагностували у 2 303 263 людей, 79 819 померли.