Американський Vogue відреагував на критику обкладинки з Камалою Гарріс, яку обрали віцепрезидентом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Головна редакторка американського журналу Vogue Анна Вінтур прокоментувала скандал із обкладинкою з обраним віцепрезидентом США Камалою Гарріс. Журнал та Вінтур критикували за недоречне фото.

Свою позицію вона висловила у подкасті The New York Times Swish, передає The Guardian.

Вінтур зазначила, що єдиною метою видання було підкреслити успіх, якого досягла Гарріс.

«Ми хотіли лише віддати належне дивовижній перемозі обраного віцепрезидента Камали Гарріс, показати важливість цього моменту в історії Америки і його важливість для всіх жінок світу з не білим кольором шкіри», — пояснила головна редакторка Vogue.

За її словами, менш формальний портрет Гарріс відображає момент, в якому ми живемо — на тлі пандемії обраний президент Джо Байден та Гарріс провели успішну виборчу кампанію.

Нагадаємо, що на одному фото Гарріс позує у блакитному костюмі, на другому — у чорних вузьких штанях, кедах Converse Chuck Taylor, піджаку та білій футболці. Матеріал назвали «Мадам віцепрезидент і нова Америка». Для обкладинки врешті обрали фото у кедах.

Деякі шанувальники Гарріс говорили, що фото навмисно розмили, щоб висвітлити колір її шкіри. Інші зазначали, що стиль обкладинки не дає Гарріс тієї поваги, на яку вона заслуговує. А дехто називав це провалом.