Вибух у порту Бейруту: Інтерпол оголосив у розшук двох росіян і португальця

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

«Бабель»

Інтерпол оголосив у розшук двох росіян і португальця у справі про вибух в порту Бейруту, який стався в серпні минулого року.

Про це пише Associated Press.

Ідеться про власника і капітана судна Rhosus, де зберігалися 2 750 тонн аміачної селітри, яка й вибухнула. Також розшукують португальського торговця нітратами, який відвідав склад порту в Бейруті у 2014 році.

Зазначається, що це повідомлення являє собою необовʼязковий запит до правоохоронних органів усього світу про пошук і попереднє затримання цих осіб.

Місцеве агентство National News Agency повідомило, що Інтерпол розшукує капітана судна Бориса Прокошева та російського бізнесмена Ігоря Гречушкіна, який купив це вантажне судно у 2012 році. Португальцем є Хорхе Мануель Мірра Нето Морейра.

  • У порту Бейруту увечері 4 серпня вибухнув склад з піротехнікою і сховищем конфіскованих речовин, де також зберігалося кілька тисяч тонн аміачної селітри. Вибух повністю знищив порт і зруйнував усе в радіусі 10 км, загинули 190 осіб.
  • Пізніше стало відомо, що селітру понад шість років тому конфіскували з судна Rhosus російського бізнесмена Ігоря Гречушкіна.
  • У справі про вибух колишньому виконувачу обовʼязків премʼєр-міністра Лівану Хасану Діабі та трьом ексміністрам висунули звинувачення в халатності.