«Чергова афера». Нардеп Дубінський відреагував на запровадження США санкцій проти нього

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський назвав запровадження США санкцій проти нього та ще шести громадян України і чотирьох компаній за втручання в американські вибори «аферою».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«На жаль, неправдиві доноси шабунят і всіх інших подібних аферистів щодо нібито мого звʼязку з Деркачем тимчасово, в силу обʼєктивно складної ситуації в США, дозволили корупційним паразитам реалізувати чергову аферу», — зазначив депутат.

Також Дубінський заявляє, що ніколи не втручався у вибори в інших державах, зокрема й американські вибори, і ніколи не мав стосунку до оприлюднення або інших подібних дій так званих плівок Порошенка — Байдена.

Нардеп запевнив, що його подальші дії у відповідь на запровадження санкцій «матимуть юридичний характер».

«Однак викликає жаль, що деякі посадові особи США користуються брехливими доносами аферистів, які фактично сприяють корупції в Україні. За право мати незалежну позицію, яка повʼязана з відстоюванням інтересів українського народу, можна пережити тимчасові незручності і тимчасово побувати в таких списках», — додав він.

Водночас Дубінський наголосив, що це «тільки початок великого і складного шляху з відстоювання українських національних інтересів».

«Саме це я зобовʼязаний робити для тих виборців, які довірили мені право і обовʼязок бути народним депутатом України, а не представляти інтереси транснаціональних корпорацій та інших паразитів на тілі багатостраждального українського народу», — резюмував нардеп і запевнив, що «ніколи не буде маріонеткою для країни-агресора або для євроатлантичних партнерів України.

«Плівки Деркача»

У травні — липні 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на Порошенка під час його перебування на посаді президента.

За словами Деркача, йдеться про дві частини записів. Перша стосується виділення Штатами мільярда доларів в обмін на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, при якому ГПУ розслідувала справу Burisma — компанії, де працював син Байдена.

Друга частина записів нібито стосується того, що Порошенко, попри відсутність коаліції в парламенті, блокував звільнення Кабінету міністрів і призначення дострокових виборів до Верховної Ради. Також, за словами Деркача, в аудіозаписах йдеться про вплив Байдена на наглядові ради великих держпідприємств.

  • У грудні Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження стосовно Олександра Дубінського за статтею «державна зрада».