На Україну насувається різке похолодання. Карпати вже засипало снігом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У найближчі декілька днів в Україні різко знизиться температура, також очікуються снігопади.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

У вівторок, 12 січня, синоптики істотних опадів не прогнозують, лише вдень у Приазовʼї буде невеликий мокрий сніг.

У наступні дві доби в Україні часом ітиме невеликий сніг, 13 січня у східних і південно-східних областях очікуються помірні, подекуди значні опади у вигляді снігу та дощу, пориви вітру 15—20 м/с. Також синоптики попереджають про можливе налипання мокрого снігу, ожеледь та ожеледицю на дорогах.

Температура вночі становитиме -1...-7 °С, удень — від -3 до +3 °С. У четвер, 14 січня, у північних областях вночі прогнозують -5...-10 °С, удень — -3...-8 °С.

За словами синоптика Наталки Діденко, зміну погоди спровокують циклон Bartosz, який принесе на південний схід, схід і Сумщину сніг, дощ, налипання мокрого снігу та сильний вітер, а також циклон Dimitrios, який посипатиме північні регіони снігом.

Також Діденко прогнозує, що в період 14—19 січня температура повітря в Україні вночі впаде до -14...-20 °С.

Тим часом Карпати вже засипало снігом, висота снігового покриву подекуди перевищує пів метра.

Так, на сніголавинній станції Пожежівська (Івано-Франківська область) вранці 11 січня висота снігового покриву становила 25—54 см, сніг хуртовинний, стабільний, температура повітря -9,7 °С.

Водночас на станції Плай (Закарпаття) висота снігового покриву становить 40—61 см, температура повітря -9,7 °С, сніг свіжий, пиловидний, добре закріплений. На сніголавинному посту Драгобрат температура повітря -10,4 °С, випало вже 32 см снігу.

Синоптики попереджають, що на високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається помірна сніголавинна небезпека (2 рівень).