Катастрофа літака МАУ: прокуратура досліджує знайдений на місці трагедії планшет

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Катастрофа літака МАУ: прокуратура досліджує знайдений на місці трагедії планшет

isna.ir

Україна досліджує планшет, знайдений на місці катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України», який впав під Тегераном 8 січня 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Планшет українській стороні передали торік. Також у 2020 році делегація України виїжджала на місце авіакатастрофи, де частково змогла оглянути та сфотографувати уламки літака.

Згідно з повідомленням, Україна отримала для аналізу проєкт фінального звіту про авіакатастрофу, який підготувала іранська сторона відповідно до положень Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Це технічний звіт, який може розкрити причини падіння літака.

«Для внесення до звіту зауважень і пропозицій в України є 60 днів, після чого Іран має доопрацювати його за місяць. Оприлюднять звіт лише після затвердження радою Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO)», — пояснили в Офісі генпрокурора.

  • 8 січня 2020 року у столиці Ірану після зльоту двома ракетами ППО був збитий пасажирський рейс МАУ PS752. Усі 176 осіб на борту загинули. Через кілька днів Іран визнав, що його війська випадково збили літак. Розвідки США та країн Євросоюзу ще 9 січня повідомляли, що у трагедії винні військові. Українська влада заявила про відповідальність Ірану 11 січня.
  • У Міністерстві оборони Ірану вважають відповідальним за трагедію оператора ракетної системи, який порушив правила ведення вогню «без дозволу». Комплекс ППО «забули» переналаштувати після переміщення, тому він помилково визначив літак як ціль.