Авіакатастрофи Boeing 737 MAX: компанія виплатить $2,5 млрд, аби зняти з себе звинувачення у шахрайстві

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Авіакатастрофи Boeing 737 MAX: компанія виплатить $2,5 млрд, аби зняти з себе звинувачення у шахрайстві

Death to Stock

Американська корпорація Boeing погодилася виплатити понад $2,5 млрд за зняття звинувачень у шахрайстві у рамках справи про дві катастрофи літака 737 MAX.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Boeing визнала у суді, що її співробітники ввели в оману Федеральне управління цивільної авіації США щодо системи корекції маневрування MCAS, яка і привела до авіакатастроф.

Угода містить штрафи на суму $243,6 млн, компенсації клієнтам в розмірі $1,77 млрд і створення фонду допомоги жертвам авіакатастроф на $500 млн.

Виконувач обовʼязків помічника генерального прокурора Девід Бернс заявив, що «співробітники Boeing вибрали шлях прибутку, а не чесності, приховуючи від Федерального управління цивільної авіації істотну інформацію про роботу свого літака 737 MAX».

Катастрофи 737 Мах

Літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air розбився 29 жовтня 2018 року, зазнавши аварії через 13 хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти. Усі 189 осіб, які перебували на борту, загинули. 10 березня 2019 року в Ефіопії впав Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Аддис-Абеби до Найробі. Загинули 157 осіб. Після перевірок виявилося, що літак Boeing 737 MAX має помилки у програмному забезпеченні. Система вирівнювання автоматично скеровувала літак до землі.