У Франції розкритикували владу за повільні темпи вакцинації. Уряд обіцяє пришвидшитися

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран пообіцяв пришвидшити та спростити процес вакцинації населення від коронавірусу на тлі критики за повільні темпи.

Про це пише RFI.

За словами міністра, Франція найближчим часом наздожене своїх сусідів. У країні розширять кількість центрів вакцинації, а також розширять перелік людей, які можуть отримати щеплення. До нього включили рятувальників та соціальних працівників, старших за 50 років.

Записатися на вакцинацію люди зможуть онлайн, за допомогою телефону або додатка для відстеження контактів із зараженими коронавірусом.

Веран зазначив, що першу дозу вакцини у Франції вже отримали близько двох тисяч людей. Однак це дуже мала кількість порівняно із сусідами. Після початку вакцинації у ЄС, Німеччина вже вакцинувала понад 250 тисяч людей, Італія — 128 тисяч, Іспанія — 82 тисячі, Польща — 50 тисяч. Франція за кількістю вакцинованих посідала останнє місце.

  • Вакцина від коронавірусу американської компанії Pfizer і німецької компанії BioNTech показала ефективність 95%. Цю вакцину першою у світі офіційно затвердили у ВООЗ.
  • Вакцинацію цим препаратом почали проводити у США (були першими), Великій Британії та Канаді. Європейський Союз із 27 грудня теж розпочав процес масової вакцинації населення препаратом Pfizer — BioNTech. Саме їхню вакцину схвалив регулятор ЄС.
  • Загалом ЄС замовив 300 мільйонів доз вакцин від цих компаній. Ціна вийшла трохи нижча, ніж у США, які за першу партію на 100 мільйонів доз заплатять по $19,5 за одну дозу. ЄС вакцина обійдеться у €15,5 за дозу ($18,9).