Екснардеп Лещенко: Верховний суд закрив справу про «втручання України» в американські вибори 2016 року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Екснардеп Лещенко: Верховний суд закрив справу про «втручання України» в американські вибори 2016 року

Фото УНІАН

Верховний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду стосовно екснардепа Сергія Лещенка та директора НАБУ Артема Ситника. ОАС визнав їх винними в незаконному розголошенні інформації про ексочільника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.

Про це Лещенко написав у Facebook.

«Крапку в цій історії поставив Верховний суд. Розенблату в позові відмовлено повністю. Верховний суд лише змінив мотиви відмови апеляційного суду. Це зробила колегія у складі Мельник-Томенко Ж. М., Жук А. В., Мартинюк Н. М.», — написав нардеп.

Про що йдеться?

У грудні 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника та тодішнього нардепа від БПП Сергія Лещенка у справі про вплив на вибори президента США. Справа стосувалася розголошення інформації про Пола Манафорта — колишнього голову передвиборчого штабу Трампа у 2016 році. Це сталося після публікації «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, у якій фігурував Манафорт. Позов проти Ситника та Лещенка подавав народний депутат Борислав Розенблат.

Розенблат заявив, що керівник НАБУ Артем Ситник у 2016 році працював на штаб кандидата у президенти від демократів Гілларі Клінтон. Він передав журналістам запис телефонної розмови, де людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає про допомогу штабу Клінтон.