Іран захопив в Ормузькій протоці корейський танкер. Сеул направив до місця інциденту спецпризначенців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Іран захопив в Ормузькій протоці корейський танкер. Сеул направив до місця інциденту спецпризначенців

Matt Morgan / Flickr

Іранські війська затримали в Ормузькій протоці судно, яке йшло під прапором Південної Кореї.

Про це пише CNN.

На борту танкера-хімовоза Hankuk-Chemi перебували 23 члени екіпажу. Місцеві ЗМІ повідомили, що в Ормузькій протоці сталося «зіткнення» між торговим судном і іранською владою, що змусило судно «змінити курс у бік іранських територіальних вод».

Влада Ірану заявила, що судно заарештували за «забруднення навколишнього середовища і хімічне забруднення Перської затоки». Зазначається, що танкер захопили представники «Корпусу вартових Ісламської революції».

За даними ЗМІ, судно йшло з вантажем метанолу та інших хімічних речовин до порту ОАЕ Фуджейра. Після затримання капітан танкера встиг включити систему оповіщення про піратський напад, що дозволило відстежити переміщення корабля аж до прибуття в іранський порт.

У компанії DM Shipping, якій належить танкер, категорично спростували звинувачення в зараженні вод протоки нафтою. Водночас, за даними агентства Yonhap, влада Південної Кореї вимагає від Ірану звільнити судно, а до місця інциденту терміново направила есмінець із підрозділом спецпризначенців. Корабель і спецпризначенці перебувають у регіоні заради безпеки судноплавства і для захисту від піратів.