У Києві сотні людей вийшли на марш зі смолоскипами до 112-річчя Степана Бандери

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У центрі Києва 1 січня декілька сотень людей вийшли на марш честі, гідності та свободи, приурочений до 112-ї річниці від дня народження Степана Бандери. Поліцейські та військовослужбовці Національної гвардії посилили заходи безпеки.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції столиці.

Як зазначається, перед початком заходу вибухотехніки і кінологи обстежили територію, а також супроводжують колону за маршрутом руху.

Учасники акції зібралися в парку Шевченка, після чого зі смолоскипами спускаються на Бессарабську площу і пройдуть до Майдану Незалежності, де має відбутися мітинг. У ході беруть участь представники «Правого сектору», партій «Свобода» та «Національний корпус».

Окрім смолоскипів, активісти тримають у руках державні українські та червоно-чорні прапори, портрети Бандери, партійні банери та вигукують «Бандера прийде — порядок наведе!», «Степан Бандера — слава, слава, слава!», «Один за всіх — і всі за одного», «Комуняку на гілляку!», «Слава Україні — Героям слава!», також співають гімн України.

Зазначимо, у натовпі є і люди з біло-червоно-білим прапором, який вважають національним прапором Білорусі, проте держава його не визнає.