Попри проблеми зі здоров’ям Папа Римський виступив із новорічною молитвою

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Папа Римський Франциск 1 січня виступив зі своїм традиційним закликом, молитвою «Ангел Господній», до миру в усьому світі після того, як запалення сідничного нерва змусило його пропустити новорічну месу.

Про це повідомляє Vatican News.

Під час свого виступу за кафедрою в бібліотеці Апостольського палацу Ватикану він не виявляв ознак дискомфорту і не згадав про свою недугу.

«Я бажаю, щоб у людських серцях запанував мир... Драматичні події, що відзначили шлях людства минулого року, особливо пандемія, навчають нас того, наскільки важливо проявляти увагу до проблем інших людей і розділяти їхні тривоги», — сказав Папа.

За словами Франциска, шлях, що веде до миру, заснований на відносинах братства.

«Кожна людина покликана завжди і всюди творити мир, простягаючи руку ближньому, який потребує слова розради, проявляти ніжність і надавати солідарну допомогу. Світ можна побудувати, якщо ми почнемо жити в мирі з самими собою і з оточенням, усуваючи перешкоди, що заважають нам піклуватися про нужденних і людей, які живуть у злиднях», — запевнив він.

Також Папа Римський пояснив, що йдеться про розвиток менталітету і культури турботи.

«Мир — це не просто відсутність війни, а життя, повне сенсу, мета якого — особиста самореалізація і братнє спілкування з іншими. Мир — це насамперед дар Божий, його слід просити старанною молитвою, терплячим і поважним діалогом, ведучи співпрацю, відкриту до істини і справедливості, завжди враховуючи законні сподівання людей», — додав він.