Меркель у новорічному зверненні назвала 2020 рік найважчим за 15 років її перебування на посаді

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Меркель у новорічному зверненні назвала 2020 рік найважчим за 15 років її перебування на посаді

Скриншот

Канцлер Німеччини Ангела Меркель звернулася до нації напередодні Нового року. Вона подякувала співвітчизникам за зусилля в боротьбі з пандемією коронавірусу, а 2020 рік назвала найважчим за 15 років її перебування на посаді.

Про це вона сказала в щорічному зверненні, яке, ймовірно, може стати останнім для неї як глави уряду, повідомляє DW.

«Я не думаю, що перебільшую, коли кажу: за останні 15 років ніколи рік, що добігає кінця, не відчувався більш важчим. І ніколи, попри всі тривоги і деякий скепсис, ми не дивилися в новий рік із такою надією», — наголосила Меркель.

Канцлер підкреслила, що пандемія «була і залишається політичним, соціальним і економічним викликом століття». «Це історична криза. […] Я знаю, що це вимагало від вас неймовірної довіри та терпіння і в подальшому вимагатиме історичної демонстрації сили», — наголосила Меркель, подякувавши німцям за витримку.

Вона окремо наголосила на внеску медичних працівників у боротьбу з коронавірусом і назвала ключових працівників у різних сферах, які зіграли свою важливу роль. «Безліч людей допомогли нам пережити пандемію […] — у супермаркетах і вантажоперевезеннях, поштових відділеннях, громадському транспорті, поліції, школах і дитячих садках, церквах і редакціях ЗМІ», — зазначила канцлер.

Водночас у зверненні вона наголосила, що початок вакцинації проти коронавірусу дає надію на закінчення пандемії.

  • Під час пандемії 1,7 мільйона німців були інфіковані коронавірусом і понад 32 тисячі померли. Ці показники продовжують зростати — напередодні у країні вперше за один день померли понад тисячу хворих.