Прогноз погоди на Різдво: до України прийде похолодання

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Прогноз погоди на Різдво: до України прийде похолодання

Pixabay / Lucy Chibimundo

В Україні 6—7 січня 2021 року очікується незначне похолодання, удень температура повітря підніматиметься вище нуля, проте вночі будуть морози.

Про це свідчать дані прогнозного порталу InMeteo.

Так, згідно з даними радарної мапи, удень 6 січня на заході буде переважно плюсова температура — до +3 °С (у Карпатах прогнозують мороз до -6 °С), також тепло буде на півдні України — +3...+7 °С, на півночі та в центрі — 0...-2 °С, на сході — до -3 °С.

У західних областях піде сніг, також він можливий у Житомирській, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях. На Запоріжжі, Херсонщині, Миколаївщині та Буковині дощитиме.

На Святвечір у більшості регіонів очікується від 0 до -3 °С, у Сумській, Харківській та Луганській областях температура впаде до -4...-7 °С. На півдні — +3...+5 °С. У Криму — до +10 °С. Сніг дістанеться також Дніпропетровської, Запорізької та Київської областей.

На Різдво, 7 січня, у західних та південних областях буде до +5 °С, на півночі та сході — до -4 °С. На решті території прогнозують близько нуля. У Криму — +5...+7 °С. Сніг йтиме лише на сході України.

У Києві денна температура очікується на рівні 0 °С, уночі — -1...-2 °С. У столиці сніг прогнозують у ніч проти Різдва.