Майже весна: синоптики спрогнозували погоду на Новий рік та Різдво

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Погода в Україні 31 грудня та 1 січня буде переважно із плюсовою позначкою та дощовою.

Про це повідомляють в Українському гідрометцентрі.

Так, 31 грудня дощитиме у західній частині країни, на решті території небо буде затягнуте хмарами, сонячна погода можлива у південних областях.

Температура повітря останнього дня 2020 року становитиме переважно +4...+8 °С, у Луганській, Донецькій та Львівській областях — +2...+4 °С, на півдні сягне +13 °С. Вітер змінних напрямків, 5—10 м/с, подекуди можливі пориви до 12 м/с.

У Криму опадів не очікують, температура повітря вночі +4...+6 °С, вдень +11...+13 °С.

У Києві також очікується суха погода вдень, проте вночі може піти дощ, температура повітря вночі +4...+6 °С, вдень — до +8 °С.

На думку синоптикині Наталки Діденко, до кінця 2020 року і на початку 2021-го в Україні переважатиме тепла, майже весняна погода.

«У перші ніч та день 2021 року в Україну стрибоне циклон з південного заходу Європи. Тому, зважаючи на високу температуру повітря, у нас йтиме переважно дощ, лише в західних областях вночі подекуди ймовірність мокрого снігу. Опади не дійдуть хіба що до Сходу України, Запоріжжя та Дніпропетровщини», — спрогнозувала вона.

За словами Діденко, у новорічну ніч очікується +1...+5 °С, у східній частині близько нуля, вдень 1 січня повітря прогріється до +4...+9 °С, у Криму — до +12 °С. На Заході та Сході України протягом дня 1 січня буде прохолодніше — +1...+4 °С.

«Новий рік у столицю прийде із дощем та теплою погодою», — вважає синоптикиня.

У перший день 2021 року, 1 січня, майже на всій території України очікуються опади — у західних областях йтиме дощ із мокрим снігом, на решті території — дощ. Сухо буде лише у Донецькій та Луганській областях.

Температура повітря трохи знизиться: вночі на заході та сході буде близько нуля, на решті території +3...+5 °С, вдень +2...+6 °С, ближче до центру країни — до +8 °С, на півдні — +9...+11 °С.

У Криму температура залишиться без змін.

У Києві протягом доби дощитиме, вночі температура знизиться до +4 °С, вдень буде +6...+8 °С.

У перші вихідні року на всій території очікується мінлива хмарність, подекуди буде сонячно. Температура в суботу вночі коливатиметься від -1 до +3 °С, вдень +4...+7 °С, на сході +2...+5 °С, на півдні повітря може прогрітися до +8 °С.

У Криму без опадів, вночі +4...+6 °С, вдень +9...+11 °С.

У Києві також прогнозують суху погоду, вночі 0...+2 °С, вдень +4...+6 °С.

У неділю, 3 січня, у більшості областей вночі буде морозно — -1...-3 °С, на Буковині до -6 °С. Плюсова температура збережеться лише на півдні — до +4 °С. Вдень в Україні очікується +3...+5 °С, у Закарпатській області — до +10 °С.

У Криму опади не прогнозують, вночі +2...+4 °С, вдень — до +11 °С.

У Києві — вночі від нуля до -2 °С, вдень повітря прогріється до +4 °С.

За даними погодних сервісів, після 4 січня в Україні очікується поступове зниження температури. До західних регіонів повернеться дощ зі снігом.

Різдво з морозом зустрінуть східні області — до -5 °С вночі і до -1 °С вдень, північні — до -3 °С вночі та до -1 °С вдень, подекуди можливий незначний мороз вдень і в центральних областях. На заході та півдні очікують плюсову температуру та опади.

У Криму 7 січня дощитиме, вночі буде до +3 °С, вдень — до +5 °С.

У Києві опадів не прогнозують, вночі стовпчики термометрів покажуть до -2 °С, вдень — до -1 °С.