Генпрокурор Венедіктова заявила, що справа ПриватБанку почала рухатись «у потрібному руслі»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Генпрокурор Венедіктова заявила, що справа ПриватБанку почала рухатись «у потрібному руслі»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова запевнила, що у справі ПриватБанку ухвалили всі необхідні процесуальні рішення й вона почала рухатись у правильному напрямку.

Про це вона написала у Facebook.

«Я не вправі відкривати таємницю слідства, але в загальних рисах можу заспокоїти суспільство: усі необхідні кроки зроблені, процесуальні рішення прийняті, справа почала рухатись у потрібному руслі», — наголосила Венедіктова.

Таким чином генпрокурор відреагувала на інформацію «Економічної правди» про те, що вона блокує підписання підозри в цій справі. Видання зазначало, що Національне антикорупційне бюро передало підозри у справі ПриватБанку на погодження особисто Венедіктовій, але від неї вже два тижні поспіль немає відповіді.

Венедіктова додала, що у випадку, якщо й надалі зʼявлятимуться такі «маніпулятивні» новини, то вона знайде можливість пояснити більш дохідливо причини, через які справи розслідують з деяким запізненням.

Водночас директор НАБУ Артем Ситник на радіо НВ підтвердив, що бюро підготувало і передало до Офісу генпрокурора проєкти підозр фігурантам справи ПриватБанку. Зараз їх підписання залежить від Венедіктової.

«Будь-яка підозра залежить від позиції прокурора. Детективи зібрали докази. На думку детективів, цих доказів достатньо для того, щоб оголошувати підозри — вони підготовлені, зараз матеріали перебувають на вивченні в Офісі генерального прокурора», — зазначив Ситник.