У Німеччині завершили будівництво «Північного потоку — 2»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Німеччині завершили будівництво «Північного потоку — 2»

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Компанія Nord Stream 2 завершила укладання трубопроводу «Північний потік — 2» у німецькій виключній економічній зоні. Про це російському інформаційному агентству РБК повідомили в компанії.

Раніше Nord Stream 2 повідомляла про наміри до кінця року укласти відрізок в 2,6 км на кожній з гілок газопроводу в зоні Німеччини.

Будівництво «Північного потоку — 2» зупинили майже рік тому після включення до військового бюджету США санкцій проти суден, що укладають труби в морі. Це змусило швейцарського підрядника Allseas згорнути роботи на проєкті.

Нагадаємо, Конгрес США підтримав санкції проти російського газопроводу, які можуть повністю «поховати» проєкт. За даними The Wall Street Journal, цього домоглися українські лобісти.

  • Російський морський трубопровід «Північний потік — 2» готовий майже на 93%. Подальшому будівництву заважають санкції США. Якщо трубопровід добудують, Росія отримає можливість постачати свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною доходів від транзиту газу, що становлять кілька мільярдів доларів на рік.
  • Газопровід починається в Росії, проходить через морські райони Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини і виходить на берег на узбережжі Німеччини. Трубопроводом можна транспортувати 55 мільярдів кубометрів природного газу на рік.