Уряд підняв ціни на електроенергію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кабінет міністрів під час останнього у 2020 році засідання ухвалив рішення про підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Про це пише пресслужба уряду.

«На засіданні уряду схвалено постанову Кабінету міністрів України [...], якою, зокрема, було подовжено строк дії Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії (ПСО)», — зазначають в уряді.

Відповідно до постанови, ціна електроенергії була підвищена до 1,68 грн/кВт*год. Раніше населення платило по 90 коп./КВт*год за перші 100 КВт*год на місяць, а потім переходило на тариф 1,68 грн.

Такий тариф діятиме до 31 березня 2021 року. Водночас т. в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко пояснив, що навіть новий тариф все одно є нижчим за ринкову ціну у 2,5 рази.

  • 24 грудня Національна комісія з питань державного регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підвищила на 2021 рік тарифи 23 теплоелектростанцій на тепло для населення.
  • На початку жовтня Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який передбачає передачу повноважень встановлювати тарифи на комунальні послуги місцевій владі.