Теракт у Нешвілі: ФБР встановило особу підозрюваного і показало його фото

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Федеральне бюро розслідувань США і Бюро алкоголю, вогнепальної зброї та вибухових речовин (ATF) встановили відповідального за теракт у центрі Нешвілу (штат Теннессі) на Різдво.

ФБР опублікувало фотографію підозрюваного і повідомило, що він загинув під час вибуху. Винуватцем правоохоронці вважають 63-річного Ентоні Квіна Уорнера. Його рештки впізнали завдяки ДНК. Також ФБР встановило номер фургону, який вибухнув, — він належав Уорнеру.

Поліція міста тим часом опублікувала відеозапис моменту вибуху.

Як пише «Радіо Свобода», за версією влади підривник діяв сам, але його мотиви поки невідомі. У ФБР дії Уорнера назвали внутрішнім тероризмом, але не стали коментувати версію про те, що головною ціллю підривника був офіс комунікаційної компанії AT&T, який постраждав найбільше.

  • Уранці 25 січня в центрі Нешвілу прогримів потужний вибух, який пошкодив будівлі та офіс AT&T, залишивши без звʼязку два штати. Вибухівка була у фургоні, з якого звучав аудіозапис про негайну евакуацію. Поліція встигла вивести всіх людей до вибуху. Легкі поранення отримали три людини.