У США на Різдво стався дивний теракт без жертв, який спричинив відключення зв’язку в двох штатах

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США на Різдво стався дивний теракт без жертв, який спричинив відключення зв’язку в двох штатах

Metro Nashville PD

У місті Нешвіл, що у штаті Теннессі, уранці 25 грудня стався дивний теракт — вибухнув трейлер, з якого лунав аудіозапис про негайну евакуацію. У навколишніх будинках повилітали шибки, троє осіб отримали легкі поранення, а через пошкодження апаратури в офісі телекомунікаційної компанії AT&T, що розташований поруч, у двох штатах стався обрив зв’язку.

Про це повідомляє Bloomberg.

Поліція виявила трейлер, з якого лунав аудіозапис, що попереджав про вибух через 15 хвилин. За цей час встигли евакуювати всіх людей з навколишніх будинків, і врешті машина вибухнула. Мер міста заявив про спробу атакувати громаду сіянням хаосу та страху.

Поліція вважає, що вибух був умисним, проте мотиви й ціль досі не відомі. Чиновники міста не отримували жодних погроз чи вимог напередодні. Наразі детективи знайшли неподалік місця вибуху трейлера рештки, схожі на людські, проте їхнє походження поки не встановили.

Троє людей, потерпілих від вибуху, перебувають у лікарнях у стабільному стані.

Відеозаписи з камер спостереження продемонстрували трейлер, з якого лунав заклик: «Якщо ви чуєте це повідомлення, негайно евакуюйтеся». Вибух затягнув туристичний квартал міста густим чорним димом, а шибки повибивало навіть у будинках через вулицю.

У телекомунікаційній компанії AT&T повідомили, що внаслідок вибуху постраждав їхній центральний офіс з обладнанням для телефонної мережі. Компанія не назвала точних збитків, проте відомо, що перебої зі зв’язком помічали як у Теннессі, так і в сусідньому Кентуккі.

В низці поліцейських відділків повідомили про відключення мережі 911. Також перебої зі зв’язком зачепили місцевий аеропорт, який скасував усі рейси.

Вибух розслідуватиме ФБР.

Місцеві мешканці виклали в соцмережах низку відео з місця події, на яких можна побачити пошкоджені будинки та приміщення і людей у паніці на фоні поліцейських сирен.