Польща розпочала вакцинацію від коронавірусу. Першими щеплення отримали медики

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Польща розпочала вакцинацію від коронавірусу. Першими щеплення отримали медики

gov.pl

Польща разом з іншими країнами Євросоюзу 27 грудня розпочала масову вакцинацію від коронавірусу. Партія препарату, яку отримала країна, — приблизно 10 тисяч доз. Їх розподілили між 72 лікарнями, пише RMF24.

Щеплення розпочалося з самого ранку у Центральному клінічному госпіталі при Міністерстві внутрішніх справ у Варшаві. Першою вакцину отримала старша медсестра госпіталю. Після неї щеплення зробили директору закладу та ще трьом його співробітникам.

Першими у країні, крім медиків, також вакцинують персонал та мешканців будинків для літніх людей, персонал муніципальних центрів соціального забезпечення, працівників аптек, працівників медичних вишів та їхніх студентів. Через 21 день вакцинованим введуть другу дозу вакцини, щоб підсилити ефект.

На наступному етапі вакцину повинні отримати пенсіонери, поліцейські та вчителі. До кінця січня в країні очікують на поставку 1,5 мільйона доз.

  • 27 грудня країни Європейського Союзу розпочали процес масової вакцинації населення від коронавірусу. Усі країни-члени ЄС отримали схвалений регулятором ЄС препарат від Pfizer/BioNTech.
  • Технологія двох вакцин від коронавірусу, які розробляють американські компанії Moderna і Pfizer, може не тільки допомогти у боротьбі з пандемією, але й пришвидшити розробку засобів проти онкологічних, серцево-судинних і багатьох інфекційних захворювань.
  • Країни, що розвиваються, ставлять на вакцину від коронавірусу AstraZeneca. Вона коштуватиме в кілька разів дешевше за технологічно просунутіші розробки Pfizer і Moderna. Наразі міністр охорони здоровʼя України заявив, що, найімовірніше, Україна отримає вакцини саме від AstraZeneca.