Камери фіксації порушень ПДР з 30 грудня запрацюють у Львівській області. Поліція назвала перелік місць

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Камери фіксації порушень ПДР з 30 грудня запрацюють у Львівській області. Поліція назвала перелік місць

picture alliance / Contributor / Getty Images

У Львівській області з 30 грудня запрацюють три камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Про це повідомили у пресслужбі патрульної поліції.

Камери розмістять на автодорозі Київ — Чоп на таких ділянках:

  • на 490 км+400 автодороги, поблизу міста Буськ;
  • на 555 км+662 автодороги, поблизу села Солонка;
  • на 555 км+730 автодороги, поблизу села Солонка.

У поліції пояснюють, що обрали саме ці місця через велику кількість порушень там, повʼязаних із перевищенням швидкості, які призводили до аварійних ситуацій та ДТП.

Наразі автоматично фіксують правопорушення 45 камер, які розташовані в Києві та Київській області. У поліції нагадують, що у перший день запуску цієї системи камери зафіксували майже 58 тисяч порушень швидкісного режиму. Натомість зараз, додають, ця кількість зменшилась упʼятеро, а також утричі — кількість ДТП там, де були встановлені камери.

  • З 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановлені 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть по всій Україні. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 грн — при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год.
  • Наприкінці липня камери автофіксації зафіксували рекордсмена за кількістю порушень за тиждень — Renault Duster перевищив швидкість 23 рази.