МВС встановить до кінця року понад 200 камер фіксації порушень ПДР на дорогах державного значення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МВС встановить до кінця року понад 200 камер фіксації порушень ПДР на дорогах державного значення

picture alliance / Contributor / Getty Images

Міністерство внутрішніх справ планує до кінця року встановити на дорогах державного значення ще 220 камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

За словами голови Державного агентства інфраструктурних проєктів Кирила Хомʼякова, його відомство уклало договір на закупівлю 220 нових систем автофіксації, які будуть встановлені на дорогах державного значення. «А на наступні роки запланована закупівля ще 400 комплексів», — додав Хомʼяков.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, у місцях роботи систем автоматичної фіксації кількість ДТП знизилась втричі. Зі свого боку заступник голови патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що за весь час роботи автоматичної системи поліція винесла 833 849 постанов за наслідками порушень ПДР, з них понад 645 тисяч вже оплачено.

  • З 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановили 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть по всій Україні. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше ніж на 50 км/год; 510 грн — при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год.
  • За перший день роботи камери зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень.
  • Наприкінці липня камери автофіксації зафіксували рекордсмена за кількістю порушень за тиждень — Renault Duster перевищив швидкість 23 рази.