Погода на 25 грудня: синоптики попередили про дощі зі снігом і сильний вітер

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У п’ятницю, 25 грудня, на Різдво за західним обрядом на всій території України очікуються дощі та інші несприятливі погодні умови.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

У східних областях разом із дощем йтиме сніг. Температура вночі -3...-5 °С, у Луганській області — до -11 °С, удень температура коливатиметься від -3 до +2 °С.

На решті територій протягом доби дощитиме, температура вночі +1...+3 °С (у північних регіонах і в Запорізькій області — від -1 до +1 °С), удень +3...+6 °С, на півдні — до +11 °С. Вітер переважно південний, 7—12 м/с.

У Криму вночі також очікують мокрий сніг, температура +2...+4 °С, удень можливий дощ, +9...+11 °С, вітер південно-східний, 7—12 м/с.

У Києві в ніч проти пʼятниці обіцяють помірний дощ, також він буде йти вдень. Температура — вночі +1...+3 °С, удень повітря прогріється до +6 °С, вітер південно-західний, 7—12 м/с.

Водночас синоптики попереджають, що у східній та північно-східній частині країни 25 грудня можливий снігопад і налипання мокрого снігу, ожеледь, а на дорогах — ожеледиця. У східних і південно-східних областях пориви вітру сягатимуть 15—20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).