SpaceX опублікувала відео випробування прототипу корабля Starship. ЗМІ розповіли про плани компанії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
SpaceX опублікувала відео випробування прототипу корабля Starship. ЗМІ розповіли про плани компанії

SpaceX

Компанія SpaceX опублікувала повне відео запуску прототипу багаторазового космічного корабля Starship SN8.

Запуск відбувся 14 грудня. Більша частина тестового польоту пройшла нормально — йдеться про запуск, перемикання на верхні баки й управління закрилками. Попри це, під час посадки корабель вибухнув. Засновник SpaceX Ілон Маск пояснив, що тиск у паливному баку під час посадки був занадто низьким, що значно прискорювало приземлення Starship.

Федеральне авіаційне управління США (FAA) цього тижня оголосило, що SpaceX має плани розширити свою діяльність із запуску Starship у Бока-Чіка, штат Техас. Як пише Business Insider, компанія переобладнала житлову нерухомість у Бока-Чіка на просторий заводський комплекс, де виробляють прототипи Starship, а останнім часом й Super Heavy. У кількох мілях від нього, поруч із пляжем Бока-Чіка, компанія побудувала пускові установки, посадкові майданчики, резервуарний парк для зберігання та доставки палива і багато іншого.

Наразі SpaceX здійснює польоти кораблів за суборбітальною ліцензією. Для запуску міжпланетних кораблів компанія потребує орбітальної ліцензії, яку видає FAA. Серед іншого, для її отримання SpaceX має довести відсутність шкоди від своєї діяльності для навколишнього середовища. FAA вже звернулася до громадськості з пропозицією надати свої зауваження до таких планів SpaceX.