SpaceX успішно випробувала шостий прототип корабля Starship. Це другий політ на висоту 150 метрів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Приватна компанія SpaceX провела другий успішний тестовий політ корабля Starship. Випробування шостого серійного апарату Starship SN6 проходили на пусковому комплексі в Бока-Чіка (штат Техас).

Шостий зразок повторив серпневий успіх SN5 і піднявся на 150 метрів, після чого успішно приземлився на пусковий майданчик.

Компанія випробувала «голий» корпус корабля з резервуарами для пального, одним метановим двигуном Rаptor і блоком авіоніки. У фінальній версії ракети двигунів Raptor буде шість. Наступний етап — підйом Starship на висоту близько 20 км, але який саме з прототипів буде його виконувати, поки невідомо.

Для SpaceX успішними були випробування Starship SN5 і SN6. Перші чотири закінчилися провалами — апарати ( Mk1, SN1, SN3 і SN4 ) вибухали і руйнувалися на різних етапах.

  • Starship — це надважка ракета, яка складається з двох повністю багаторазових ступенів. Другий ступінь — пасажирський або вантажний космічний корабель (залежно від мети місії). SpaceX планує з 2021 року замінити цим кораблем свої ракети Falcon. Starship планують використовувати в пілотованих місіях для створення населених баз на Марсі та Місяці.