У «Слузі народу» пропонують заборонити рекламу на дорогах. Законопроєкт уже зареєстрували в Раді

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук запропонував для зниження аварійності заборонити розміщувати на автомобільних дорогах засоби зовнішньої реклами, які відвертають увагу водіїв.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні разом із колегами зареєстрував законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони розміщення реклами на автошляхах», — написав Стефанчук.

На сайті Верховної Ради тексту законопроєкту, зареєстрованого за № 4534, поки немає, проте Стефанчук уточнив, що він пропонує заборонити встановлювати засоби зовнішньої реклами на пішохідних і велосипедних доріжках, на алеях, біля доріг та над ними, а також поруч із залізничними переїздами.

На думку нардепа, ці зміни сприятимуть підвищенню рівня безпеки людей та допоможуть зменшити кількість ДТП на дорогах України.

«Україна є одним із лідерів серед країн ЄС за питомими показниками аварійності та наслідків ДТП. Лише впродовж 2019 року скоєно 160 675 ДТП, у яких загинуло 3 454 людини, ще 32 736 осіб травмовано. ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті молоді віком 15—24 роки і другою за поширеністю причиною смерті дітей віком 5—14 років», — наголосив Стефанчук.

Зауважимо, разом із першим заступником голови Ради ініціаторами законопроєкту виступили ще 40 народних депутатів — окрім депутатів від «Слуги народу», серед них позафракційний Олександр Юрченко і член депутатської групи «Довіра» Геннадій Вацак.