Резніков про вакцинацію жителів окупованого Донбасу: Виключно на підконтрольній території, пріоритет лікарям і пенсіонерам

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Резніков про вакцинацію жителів окупованого Донбасу: Виключно на підконтрольній території, пріоритет лікарям і пенсіонерам

УНІАН / Ратинський В’ячеслав

Уряд проводитиме вакцинацію від коронавірусу жителів тимчасово окупованих територій Донбасу виключно на підконтрольній Україні території. Про це заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю «Суспільному».

«Ми можемо запропонувати людям вакцинування на підконтрольній території, але ж це не робиться онлайн — люди повинні мати можливість вʼїхати. Якщо окупаційні режими продовжать блокування, люди просто не зможуть потрапити сюди», — додає Резніков.

Насамперед щеплення мають отримати лікарі та люди похилого віку. «Їх вирахувати не проблема, вони в реєстрах. Усі 272 тисячі мають електронні посвідчення, електронний кабінет, тому комунікація з ними не є проблемою», — зазначає міністр.

Влада планує обговорити питання вакцинації з міжнародними організаціями. На переговорах у Тристоронній контактній групі це питання не обговорювали. За словами Резнікова, зараз там два нагальні питання — відкриття двох КПВВ і взаємне звільнення утримуваних осіб.

Раніше в Міністерстві охорони здоровʼя повідомили про наміри вакцинувати від коронавірусу жителів тимчасово окупованих територій Донбасу в рамках плану з національної вакцинації, але деталей не називали.