Громадянина Чехії заочно засудили до 15 років вʼязниці за участь у війні на Донбасі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Громадянина Чехії заочно засудили до 15 років вʼязниці за участь у війні на Донбасі

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

У Чехії місцевого громадянина засудили до 15 років увʼязнення за участь у війні на Донбасі на боці бойовиків.

Про це повідомляє поліція Чехії.

Справу вів Національний центр по боротьбі з організованою злочинністю Служби кримінальної поліції і розслідувань під наглядом прокуратури. 45-річний чоловік брав участь у збройних формуваннях «ДНР».

«За свою активну діяльність він був навіть удостоєний нагороди так званої «ДНР» за відвагу за участь у боях спочатку як командир бойової машини, а потім як командир збройної групи танкового полку «армії так званої ДНР», — йдеться в повідомленні.

У релізі також йдеться, що справа проти чоловіка велася як проти «втікача». Засуджений, швидше за все, як і раніше проживає на сході України на непідконтрольній території.

  • У вересні заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов повідомив, що зараз Офіс генпрокурора розслідує кримінальні провадження за фактом участі близько 100 іноземців на боці бойовиків на Донбасі. Ця цифра не враховує громадян Росії.
  • Офіс генпрокурора порушив 7 липня провадження через участь іноземців у війні на Донбасі на боці бойовиків. Прокурори зʼясували, що з 2014 року по теперішній час 20 громадян Франції воювали на Донбасі в складі військових формувань бойовиків, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків.