Нардепам від «Слуги народу» радять на телеефірах перенаправляти звинувачення Кернеса у сепаратизмі до Порошенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нардепам від «Слуги народу» радять на телеефірах перенаправляти звинувачення Кернеса у сепаратизмі до Порошенка

Марієнко Андрій / УНІАН

Нардепам від «Слуги народу» радять на телеефірах наполягати на тому, що особистість мера Харкова Геннадія Кернеса не можна оцінювати однозначно, а відповідальність за розслідування звинувачень у сепаратизмі покладають на попередню владу.

Про це йдеться у матеріалі «Бабеля».

Згідно з тезами, які опинилися у розпорядженні видання, нардепам радять акцентувати на тому, що звинувачення Кернеса у сепаратизмі потрібно адресувати попередньому президенту Петру Порошенку.

«Якби в діяльності Кернеса у 2014 році був склад злочину, його б притягли до відповідальності або він би втік до Росії. Цього за каденції Порошенка не сталося, чому — питання до нього», — йдеться у тезах.

Також нардепам радять звертати увагу на високу підтримку Кернеса в Харкові та те, що жоден конкурент не зміг перемогти його на виборах. «Нові вибори має призначити парламент, але коли це станеться — сказати неможливо і некоректно, поки Кернеса не поховали», — додається в тезах.

У день смерті мера Харкова Офіс президента висловив співчуття рідним Кернеса і жителям Харкова. Мера міста назвали людиною, що пройшла «такий шлях у житті, який точно виключає одностайність у його оцінках».

  • Кернес помер 17 грудня у німецькій клініці «Шаріте». Туди його доставили у вересні з коронавірусом та двостороннім запаленням легень. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що в Кернеса відмовили обидві нирки.
  • Похорон мера Харкова Геннадія Кернеса відбудеться у місті 23 грудня. Його поховають на почесній алеї одного з кладовищ.