Агентство ЄС з безпеки польотів планує дозволити польоти Boeing 737 MAX вже в січні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Агентство ЄС з безпеки польотів планує дозволити польоти Boeing 737 MAX вже в січні

Pier Marco Tacca / Getty Images

Європейське агентство з авіаційної безпеки планує допустити літак Boeing 737 MAX до польотів вже в середині січня.

Про це повідомляє BBC.

Директор агентства Патрік Кай розповів, що розслідування, яке вело агентство, «вийшло далеко за рамки безпосередніх причин двох катастроф літака».

«Ми пішли далі й перевірили всі органи управління польотом, всі механізми літака», — пояснив він. Тепер, щоб повернути літаки до польотів, їх необхідно буде оснастити новим програмним забезпеченням, а також удосконалити їхню проводку і прилади кабіни.

Пілоти повинні будуть пройти обовʼязкову підготовку, а кожен літак повинен буде здійснити тестовий політ, щоб переконатися у тому, що зміни були внесені правильно. «Ми абсолютно впевнені в тому, що тепер це дуже безпечний літак», — заявив Кай.

Катастрофи 737 Мах

Літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air розбився 29 жовтня 2018 року, зазнавши аварії через 13 хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти. Усі 189 осіб, які перебували на борту, загинули. 10 березня 2019 року в Ефіопії впав Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Аддис-Абеби до Найробі. Загинули 157 осіб. Після перевірок виявилося, що літак Boeing 737 MAX має помилки у програмному забезпеченні. Система вирівнювання автоматично скеровувала літак до землі.