Boeing 737 MAX виконав перший комерційний рейс після 20 місяців заборони

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Літак Boeing 737 MAX виконав перший комерційний рейс після 20 місяців заборони на польоти. Лайнер перевіз пасажирів бразильського лоукостера Gol.

Про це повідомляє France 24.

Літак авіакомпанії вилетів із Сан-Паулу о 13:41 за Києвом і трохи більш ніж за годину приземлився в аеропорту Порту-Алегрі. Літак був заповнений на 88%. Журналісти, які були на борту, зазначили, що більшість пасажирів майже не звертали уваги на номер моделі, нанесений на ніс літака.

Gol — перша компанія, яка відновила комерційні польоти з недавно відремонтованим літаком. У ній заявили, що повністю впевнені в підвищеній безпеці літака і розширеній програмі навчання пілотів. Представники Gol додали, що до кінця року повернуть у повітря всі сім літаків 737 MAX.

Катастрофи 737 Мах

Літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air розбився 29 жовтня 2018 року, зазнавши аварії через 13 хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти. Усі 189 осіб, які перебували на борту, загинули. 10 березня 2019 року в Ефіопії впав Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Аддис-Абеби до Найробі. Загинули 157 осіб. Після перевірок виявилося, що літак Boeing 737 MAX має помилки у програмному забезпеченні. Система вирівнювання автоматично скеровувала літак до землі.