Військовий оркестр США привітав українців із новорічно-різдвяними святами та виконав пісню «Щедрик»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Оркестр Військово-повітряних сил США привітав українців із Новим роком та Різдвом та виконав пісню «Щедрик» українського композитора Миколи Леонтовича.

Відеопривітання розміщено на Facebook-сторінці посольства США в Україні.

«Коли у 1921 році Український національний хор гастролював у Сполучених Штатах, американського хорового диригента Петра Вільговського захопила одна з їхніх пісень — «Щедрик» — українська новорічна пісня-колядка композитора Миколи Леонтовича. Вільговський казав, що українська пісня нагадувала йому дзвони, і він вирішив аранжувати її та написати англомовну версію, яку б виконували під час Різдвяних свят. Сьогодні Carol of the Bells / «Колядка дзвонів» — одна з найвідоміших і найулюбленіших різдвяних пісень у США», — розповіла підполковник Крістіна Мур Уррутія, керівниця оркестру ВПС США у Європі.

За словами Уррутії, «Співочі сержанти» з оркестру ВПС США у Вашингтоні, округ Колумбія, виконали цю пісню на знак вшанування американсько-українського партнерства.

«В України немає кращого партнера, ніж Сполучені Штати Америки, який підтримує ваші зусилля у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності України. Всього найкращого вам у ці святкові дні», — додала вона.