Синоптики спрогнозували погоду у вихідні: мряка, туман і мокрий сніг, якість повітря погіршиться через зависання шкідливих домішок

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У вихідні, 19 та 20 грудня, у більшості областей України буде переважно суха погода, лише на Лівобережжі очікується дощ і мокрий сніг, у низці регіонів можливий туман.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

У суботу в країні лише в північно-східній частині протягом доби буде йти невеликий мокрий сніг і дощ, на дорогах подекуди ожеледиця.

У західних областях вночі та вранці прогнозують туман, видимість 200—500 м (І рівень небезпечності, жовтий).

Температура повітря вдень на заході та на Одещині сягне +5 °С, у центрі та на півдні коливатиметься від 0 до +3 °С, лише на сході буде -2 °С; вночі майже на всій території буде -1...+2 °С, в Одеській області — до +4 °С, на сході — до -3 °С. Вітер змінних напрямків, 3—8 м/с.

У Криму на День святого Миколая істотних опадів не прогнозують, вдень буде +2...+4 °С, вночі температура коливатиметься від -1 до +1 °С.

У Києві 19 грудня буде також без істотних опадів, температура протягом доби 0...+2 °С.

У неділю, 20 грудня, Чернігівську, Сумську, Полтавську, Харківську, Донецьку, Луганську, Дніпропетровську, Запорізьку та Херсонську області засніжить, а на заході можлива сонячна погода. Уночі та вранці подекуди туман, на сході й північному сході країни — ожеледиця.

Температура повітря вдень на сході, у центрі та на півночі від -2 до +1 °С, на півдні та заході — +2...+5 °С, уночі стовпчики термометрів у більшості регіонів показуватимуть +1...-1 °С, холодніше буде лише на сході — до -4 °С. Вітер змінних напрямків, 3—8 м/с.

У Криму в неділю дощитиме, вдень +3...+5 °С, вночі — 0...+2 °С.

У Києві в неділю без істотних опадів, проте вночі та вранці буде туман. Температура протягом доби 0...+2 °С.

За даними синоптикині Наталки Діденко, у вихідні на всій території України подекуди можливі мряка та туман, що, окрім видимості, погіршуватиме і ситуацію з якістю повітря.

«Вологість, тумани та майже штиль сприятимуть накопиченню та зависанню шкідливих домішок у повітрі», — пояснила вона.