Одеська облрада поновила Ройтбурда на посаді керівника місцевого художнього музею

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Одеська облрада поновила Ройтбурда на посаді керівника місцевого художнього музею

Гіманов Олександр / УНІАН

Одеська обласна рада скасувала рішення про звільнення Олександра Ройтбурда з посади керівника місцевого художнього музею.

Про це у своєму Telegram повідомив нардеп та депутат облради Олексій Гончаренко.

Таким чином Ройтбурда буде поновлено на попередній посаді. Гончаренко зазначив, що рішення ініціювала фракція «Європейська солідарність», а підтримали його 43 депутати.

«З ранку представники ОПзЖ намагалися блокувати роботу облради, били скло і влаштовували бійки, щоб цього не допустити, але Україна перемогла», — написав він.

  • Олександра Ройтбурда призначили директором Одеського художнього музею в лютому 2018 року. Його одразу ж звинуватили в тому, що він порнограф, малює картини фекаліями і ненавидить Одесу. Депутати обласної ради відмовлялися затверджувати Ройтбурда на посаді, і тільки після втручання губернатора він зайняв директорський кабінет.
  • 4 вересня 2019 року Одеська обласна рада звільнила художника з посади директора місцевого художнього музею. Депутати проголосували за його звільнення на сесії облради.
  • Уже 7 вересня в Одесі городяни пікетували будівлю обласної державної адміністрації з вимогою повернути Олександра Ройтбурда на посаду директора художнього музею. Водночас, Міністерство культури, молоді та спорту вважало, що Ройтбурда безпідставно звільнили з посади директора Одеського художнього музею.
  • 10 лютого Приморський районний суд Одеси скасував рішення облради про звільнення художника, і Ройтбурд залишився директором музею. Але згодом апеляційний суд скасував це рішення.