Головою Запорізької ОДА призначили Старуха. Він вже керував областю за часів Ющенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Головою Запорізької ОДА призначили Старуха. Він вже керував областю за часів Ющенка

Facebook / Olexandr Starukh

Президент Володимир Зеленський призначив головою Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Іншим указом Зеленський звільнив його попередника — Віталія Боговіна. Старух народився 1973 року. Закінчив Запорізький державний університет. Має науковий ступінь кандидата історичних наук. Вже очолював Запорізьку ОДА з 2008 по 2010 рік.

  • Напередодні депутати Запорізької обласної ради обрали нового керівника — безпартійного Віталія Толочека, який раніше вийшов із фракції «Слуга народу».
  • Зазначимо, що голову Запорізької облради обирали кілька засідань. Окрім Толочека, на цю посаду претендував вже ексголова ОДА та депутат від «Слуги народу» Віталій Боговін, який 15 грудня заявив, що його обрали головою облради. Того дня частину депутатів не пропускали на засідання невідомі у камуфляжі, які представились ветеранами АТО.
  • Попри заяви Боговіна депутати облради повідомили, що не визнають результатів голосування, і 17 грудня провели нове. Тоді ж Боговін і депутати від «Опозиційного блоку», «Батьківщини», «Слуги народу» і партії мера Володимира Буряка «Єднання» заявили про спробу захоплення влади. Станом на ранок 18 грудня Боговін зазначається на сайті облради як її голова.